close
България

Шефът на горското в Сливен си изпуска нервите пред камерата на „Господари на ефира“

peicho

В поредица от репортажи „Господари на ефира“ разказаха за скандалното харчене на държавни средства в Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен.

Става въпрос за горски автомобилен път, за който са похарчени 1 600 000 лв. държавни средства. Няколко месеца след пускането му в експлоатация обаче изглежда потресаващо.

Репортерът Димитър Върбанов се срещна с директора на Държавното горско предприятие инж. Пейчо Върбанов и инж. Стоян Желев, началник отдел „Отдаване на дейности и капитално строителство“ в ЮИДП-Сливен, за да ги попита защо пътят изглежда по този начин и как така се строи без нужните документи.

След като не получихме логично обяснение за съмнителното разпределение на държавни пари, сигнализирахме икономическа полиция в Сливен.

Докато чакахме органите на реда да дойдат, за да приемат сигнала и да започнат разследването си, шефът на горското в Сливен си изпусна нервите.

„Аз още не съм престъпник, защо викате тези полицаи? Да ме арестуват ли“? – развика се Пейчо Върбанов.

Вместо обаче икономическа полиция да приеме веднага сигнала ни и да обърнат внимание на папката с доказателствата по случая, те получиха нареждане от окръжния прокурор Пламен Стефанов да не изземват нищо.

Лъсна един любопитен факт: съпругата на окръжния прокурор Пламен Стефанов е назначена в същото предприятие като началник отдел и то лично от инж. Върбанов.

Заради всички тези скандални обвързаности, от „Господарите“ подадоха сигнал лично до главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде сменена прокуратурата, която ще разследва случая, както и до Министерството на земеделието и храните и горите.