close
Свят

Щабът на Хилари посърна, настроението на хората й рухна!

hilari-klintyn
Хилари Клинтън вече май е приела загубата, особено след като Доналд Тръмп спечели изборите в няколко ключови щата в САЩ, предава БНТ от щаба на Клинтън.

Очаква се всеки момент Хилари да се появи на сцената и да коментира изборните резултати.

Но всички в щаба й са шокирани от вота и настроението в последния час е спаднало значително. Според изданието никой от хората на Клинтън не може да повярва какво се случва и всички са на мнение, че ще ги е срам от американския народ, ако изгубят изборите.

Според хората на Клинтън, ако тя загуби САЩ няма да има повече доверието на другите държави.

Шокиращата вълна от победи на Доналд Тръмп в оспорваните щати прави все по-вероятно крайната му победа в състезанието за Белия дом и това предизвика масов срив на борсови индекси, обменни курсове на валути и поевтиняване на петрола, предават световните агенции.

Подобно на събитията преди Брекзит, пазарите не предвидиха какво се задава и се довериха на прогнозите, че Хилъри Клинтън има малка, но стабилна преднина по популярност.

По същото време Доналд Тръмп се намира в Тръмп Тауър. Там с щаба си си той дочаква последните броени часове до приключване на вота. Тръмп е пожелал да се усамоти със съпругата си Мелания в кабинета си.

По всичко изглежда, че хората на милиардера се вълнуват, имайки се предвид, че те спечелиха в 3 ключови щата – Северна Каролина, Охайо и Флорида. Никой обаче не бърза да се радва. „За мен е голяма чест, искаме да победим“, заяви Доналд Тръмп. От своя страната кандидатът на Демократическата партия – Хилари Клинтън каза, че се чувства смирена, защото много добре знае каква е отговорността да седнеш в Овалния кабинет. „Ще направя най-доброто, ако имам късмета да спечеля“, увери тя.

БЛИЦ припомня, че New York Times прогнозира вече с 95% вероятност победа на Доналд Тръмп, след като милиардерът от Републиканската партия нанесе съкрушителен удар срещу опонента си от Демократическата партия Хилари Клинтън, печелейки президентските избори в два от ключовите щати в надпреварата – Флорида и Северна Каролина. Изданието предрича, че Тръмп може да събере над 290 електорални гласа при необходими 270. /БЛИЦ