close
Спорт

Явор Вечерников грабна приза за най-добър трик на третото издание на Burgas Skate Open 2017

Burgas-Skate-Open-2017

Надпревара, състезателен дух, музика и в много весела обстановка, премина третото за страната състезание по скейтборд – Burgas Skate Open, организирано от Amnesia Skate Shop и Община Бургас, като част от инициативата на кмета Димитър Николов „Бургас харесва младите“.

Състезанието, което бе открито в петък пред Флората, продължи в съботния ден на скейт парк „Изгрев“, считан за най-доброто съоръжение за целта в страната. И тази година имаше международно участие в състезанието – Dávid Szépvölgyi от Унгария, Rysan Marien от Холандия, Daniel Delgado от Барселона, Marco Kara от Германия, както и състезатели от Бразилия и Русия.

Представители от нашата страна бяха победителите от предните две години в състезанието – Явор Вечерников и Владимир Иванов, както и други местни момчета, упражняващи спорта от години.

След края на надпреварата, се проведе и церемонията по награждаването. На трето място беше бразилецът Guiri Reyes, на второ се класира румънецът Marius Diatcu, а голямата награда замина за Испания и за нейния състезател Daniel Delgado. Въпреки достойното представяне и на нашите момчета, само Явор Вечерников успя да вземе отличие за най-добър трик.

Funktool, Daft Dub и FYRE се погрижиха за невероятната атмосфера по време на Burgas Skate Open 2017 и за доброто настроение на всички присъстващи.

Повече за състезанието може да намерите на:

https://www.facebook.com/BurgasLikesYouth/?fref=ts 

Снимки: Община Бургас