close
България

Авиомузей Бургас ще открие свой членски клуб през 2019-та

2

Авиомузей Бургас ще открие ученически членски клуб в началото на 2019-та година. Идеята за разкриване на авиоклуб е резултат от многобройните срещи, проведени в бургаските училища, на които събудиха интереса в учениците към света на авиацията.

Дейността на авиоклуба ще продължи през цялата учебна година, като веднъж месечно ученици от различни бургаски учебни заведения ще бъдат гости в Авиомузей Бургас. Темите и срещите на клуба ще бъдат предварително избрани, а целта им ще бъде да запознаят децата с любопитни и факти и интересни моменти от авиацията.

На срещите учениците ще имат възможност да се запознаят с професионалисти в областта на авиацията, да разгледат действащи самолети и да чуят лекции от авио експерти. Редовните членове на клуба ще получават членска карта за безплатен достъп до Авиомузея, както и актуална информация за различните събития, които се провеждат на територията му.

През тази година авиационният музей в Бургас беше посетен от 32 000 души, които се докоснаха до самолетните експонати и до историята на Българска гражданска авиация. През декември Авиомузеят ще продължи да работи със следния зимен график – от сряда до неделя от 9:00 до 17:00 часа.

Авиомузей Бургас ще очаква своите гости и през коледните и новогодишни празници. Всеки, който желае да посети самолетната експозиция, е необходимо да направи предварителна заявка на тел.: 0885 108 225 или на официалната фейсбук страница: www.facebook.com/avioburgas.