close
Спорт

Антъни Джошуа победи в сблъсъка с Владимир Кличко

antyni-djoschua

Антъни Джошуа спечели боксовия мач на годината, побеждавайки с нокаут Владимир Кличко очаквания с огромен интерес сблъсък на стадион „Уембли“.

Това е 19-та си поредна победа на професионалния ринг за 27-годишният британец.  Джошуа нокаутира легендарния украинец в 11-ия рунд и защити поясите си от Международната боксова федерация (IBF) и на Световната боксова асоциация (WBA),

От своя страна Кличко инкасира втора поредна загуба, след поражението му от Тайсън Фюри и общо 5-та в неговата знаменита кариера, в която има записани 64 победи.

Епичният сблъсък се игра пред 90 000 зрители на легендарния стадион „Уембли“ в Лондон, като той бе очакван с огромен интерес и у нас, тъй като победителят трябва да се изправи срещу българина Кубрат Пулев, който е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).

И двамата започнаха предпазливо срещата, но постепенно Джошуа започна да демонстрира повече агресия. Представителят на домакините продължи да бъде по-активният боксьор на ринга и във втория рунд, който отново премина под неговото превъзходство.

В третия рунд Кличко опита да отговори на агресията на своя съперник, но без особен успех. Джошуа стартира петия рунд със страховита атака, след която изпрати Кличко в нокдаун.  Украинецът обаче бързо се изправи и продължи боя. Въпреки аркадата над лявата си вежда бившият световен шампион притисна съперника и до края на рунда на няколко пъти успя да му нанесе много тежки удари. Кличко продължи да атакува и в шестия рунд и след отлична атака изпрати Джошуа на земята, но британецът също се изправи. Следващите три части бяха далеч по-равностойни, като и двамата бойци не предприемаха излишни рискове.

Решителния момент в мача дойде в рунд номер 11, в който Джошуа показа изключителна енергия и след серия мощни удари изпрати на два пъти Кличко на пода. Въпреки че украинецът демонстрира характер при последвалата нова атака на шампиона, реферът логично прекрати мача в полза на Антъни Джошуа, който се поздрави с победата.