close
България

Бебе без документи и без акт за раждане беше прието в сливенската болница

33324

Бебе без никакви документи или дори акт за раждане е прието в сливенската болница, съобщи bTV. Момченцето е родено вкъщи, а майката твърди, че е забравила да го запише. Детето е в тежко състояние и остава под наблюдение.

Жената сама изродила бебето в дома си. Твърди, че го е родила на 28 декември. Бащата обаче има други спомени и според него е родено на 30 декември.

Лекарите разказаха, че бебето се озовало при тях, защото социален работник от УНИЦЕФ научил за случая и завел родилката в болницата с детето.

„Бебето е родено рисково, родено е в нестерилна обстановка, неимунизирано, то е прието в увредено състояние“, поясни д-р Таня Праматарова, началник на болницата.

Лекарите твърдят, че са изпълнили хуманния си дълг, но не знаят дали разходите на болницата ще бъдат покрити. Малкият Божидар ще остане в болницата поне 10 дни.

Заради мизерните условия, в които живее семейството, кметът на селото поиска социалните да отведат и трите деца, които живеят там. Родителите обаче твърдят, че бащата работи и парите им стигат.

От сливенската болница са изпратили писма до институциите с молба за съдействие детето да бъде регистрирано.

Снимки: bTV