close
България

Бездомник издъхна в бургаския приют

linejka

Мъж на 49 години е починал в съня си в Центъра за временно настаняване на възрастни в Бургас, съобщава „24 часа“. Той e бил със силна алкохолна зависимост. Поглъщане на голямо количество чист спирт е предшествало фаталната нощ. Възможно е и да е развил скоротечна пневмония, допускат медици.

Мъжът, чието първо има е Тодор, е с постоянен адрес в близко до Бургас село. Многократно е настаняван в центъра. За известно време успял да овладее страстта си към алкохола, дори започнал работа в Слънчев бряг и си наел квартира. След това обаче се върнал към опасния навик.

30 бездомници са се приютили в центъра в необичайните за Бургас студове. Можем да приемем още, центърът е отворен 24 часа, съветвам хората, изпаднали в нужда, първо да дойдат тук, на ул. Беласица в кв. Акациите, да се настанят и стоплят, после ще ги упътим как да уредят документите си в „Социално подпомагане“, обяснява директорът Димитринка Колева.

Старец на 82 години в момента е най-възрастният обитател на центъра в Бургас, предстои той да бъде преместен до дни в старчески дом. Доскоро най-младият потърсил покрив в студовете е бил 18-годишен младеж, но се оказал с психично заболяване и е настанен в болница.