close
България

Безплатната Лятна IT академия в Бургас

burgas-izgled

На 9 юли 2018 г. /понеделник/ започва третото издание на Лятната IT академия за ученици и студенти. И тази година кандидатите ще се явят на предварителен тест, след който ще бъдат сформирани 6 групи ученици и 2 групи студенти, разпределени по следния начин:

– Основи на програмирането (C++) – 5-6 клас – начинаещи – 2 групи;

– Основи на програмирането (C++) – 7-8 клас – напреднали;

– Уеб дизайн – 5-6 клас – начинаещи;

– Уеб дизайн – 7-8 клас – напреднали;

– Създаване на уеб приложения – 9-10 клас;

– Програмиране на Java –  студенти в БСУ;

– Програмиране на Java  и създаване на мобилни приложения – студенти  в Университет „Асен Златаров“ / Колеж по туризъм/.

Във всяка група ще се обучават 15 ученици или студенти. Заниманията на учениците ще се провеждат в ППМГ „Академик Никола Обрешков“- Бургас по график. Обучителите са известни преподаватели по компютърни технологии.

Студентите ще се обучават в Колежа по туризъм към Университет „Проф. Асен Златаров“ и БСУ.

Желаещите да бъдат включени в курсовете на Лятната IT академия трябва да подадат документи /заявление по образец/ в ЦПЛР-Бургас, на адрес: ул. „Райна Княгиня“ 11, ет. 2,  при организаторите, всеки делничен ден до 13 юни 2018 г. от 10 до 12 и от 14 до 16.30 часа. При подаване на заявлението трябва да се представи документ /ученически бележник, лична карта, студентска книжка/, удостоверяващ класа или курса на кандидатите.

Предварителният тест ще се проведе на 23 юни от 09:00 часа в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Допълнителна информация за входящия тест можете да получите на сайта на ЦПЛР-Бургас: www.odk-burgas.com. До 15 юни на същия сайт ще бъдат поместени списъците с кандидатите за провеждане на теста.

Телефони за информация: 056 84 45 49 – организатори, както и 056 843 643 – зам.-директори.