close
България

Билетчето за градския транспорт в Ямбол става 0,90 лв.

MAN avtobus qmbol

„Юнион Ивкони“, която обслужва линиите на градския транспорт на територията на община Ямбол от 2011 година, въвежда нови цени на автобусните билети. Това уведоми управителят на фирмата на срещата си с новото ръководство на Община Ямбол през месец ноември 2019. По изрично настояване на кмета Валентин Ревански въвеждането на промяната на цената на билета за еднократно пътуване бе отложена за месец февруари 2020 година.

Припомняме, че фирмата спечели нова обществена поръчка и сключи нов договор с предишното ръководство на Общината, в който цената на билетите беше съобразена с нарасналите разходи и беше определена в размер на 0.90 лв.

От „Юнион Ивкони“ уточняват, че през 2018 г. автопаркът на фирмата бе подновен с модерни и екологични автобуси, но цената остана непроменена. Считано от 15.02.2020 цената на билета за еднократно пътуване съгласно условията на договора от 2017 година се променя на 0.90 лв.

Фирмата предлага и нова транспортна схема, която да отговори на нуждите на гражданите и е съобразена изцяло с настоящия пътникопоток. След одобрение от Транспортната комисия и Общинския съвет, тя ще започне да се изпълнява в най-кратки срокове.