close
Спорт

Бургаски триумф във втория кръг на Национална боксова лига

boks

При изключителен интерес премина вторият кръг от Националната боксова лига Ефбет в Бургас. Тълпи от фенове се редяха пред касата за залата, за да се сдобият с билети за най-мащабното боксово събитие на България.

Галавечерта се оказа  изключително успешна за бургаските атлети. Един от топ спортистите на морския град – боксьорът Иван Атанасов от отбора на „Победа Черноморец“, постигна бизапелационна победа. Младежът, който вече навлезе в „големия бокс“, ставайки републикански шампион при мъжете, победи с 3:0 Калин Мавродиев в категорията до 64 кг. Другата звезда на тима – Якуб Чиновлиев, също пожъна успех с 2:1 срещу Венсан Киркоров в категорията до 60 кг.

Вторият кръг на Националната боксова лига Ефбет се проведе в петък вечерта (26 октомври) в Спортна зала „Младост“. Любителите на спорта имаха възможността да наблюдават 8 зрелищни битки по олимпийските правила – с по три рунда по три минути, за отборите на „Лъвовете“ и на „Багатурите“. В програмата на галавечерта бяха включени и две професионални срещи от по четири рунда. Главен съдия бе Август Иванов. В съдийската комисия влязоха още Павел Павлов, Красимир Нешев, Стамен Пенчев, Бисер Костадинов, Валентин Пенев, Паруш Парушев.

„Гвоздеят на програмата“ – срещата между бургаската бокс звезда Милен Паунов и Кристиян Йорданов, също завърши с победа за бургазлията, при това още във втория рунд, когато опонентът му се отказа след тежки няколко минути на ринга. Другата професионална среща между Емил Нейков и Николай Николов завърши с победа за Нейков с 3:0.

В рамките на галавечерта на ринга се качи и една от легендите на бургаския спорт – Цветан Попов. Почетният гражданин на Бургас, който е и старши треньор на „Победа Черноморец“, отпразнува рождения си ден, като получи плакет от Българската федерация по бокс, както и поздравителен адрес и отличие от кмета на Бургас – Димитър Николов. От „Победа“ АД пък го изненадаха със специална торта с формата на боксов ринг.

Събитието бе организирано от Българска федерация по бокс и Министерството на младежта и спорта, с подкрепата на „Ефбет“, „Победа“ АД, Община Бургас, Мол „Галерия“.  Домакин на събитието бе боксов клуб „Победа – Черноморец“, гр. Бургас.  Медийни партньори са информационен сайт „Burgas24.bg“ и радио „Power FM“. Третият кръг ще се състои на 15 декември в София.