close
България

Българка е в топ 10 на най-добрите маникюристки в света

manikuri

Казват, че колкото по-дълъг е маникюрът на една жена, толкова по-самоуверена е тя. Катя Райкова може да се похвали не само с впечатляващ маникюр, но и с това, че сама го прави. Носителка е на над 25 купи и медали от различни международни състезания по маникюр, а по време на последното – в Америка, влиза в топ 10 на най-добрите маникюристки в света.

„За мен е гордост, че за втора поредна година успявам да попадна в тези топ 10. Прекрасно е чувството, защото се запознаваш с много нови хора, виждаш различни работи, техники, представа“, разказва тя пред bTV.

Катя прави изкуство върху женските ръце вече повече от 17 години и не се задоволява с това, което може и знае, напротив – непрекъснато търси новото.

На работното си място е направила и стена на гордостта, на която стоят всички купи, медали и статуетки, спечелени за тези 17 години.

На последния конкурс се класира трета с маникюр на тема „Зли вещици“:

„С тези нокти поне половин час нищо не може да пипа, докато трае оценяването – разказва Райкова. – Такъв маникюр се изработва месец – месец и нещо. После се залепва върху нокътя на модела. Всеки детайл е ръчно изработен“.

„Измислила съм всеки детайл. Това не е просто фигурка, залепена върху нокът, има идея“, споделя тя.
Самата Катя е с изключително дълги и пищни нокти, но казва, че не ѝ пречат.

„Първия път, като имах състезание, реших да ги махна, за да ми е уж по-лесно, но много страдах, защото обичам да привличам внимание и да ме питат къде съм си правила ноктите“.

Следващата мечта на Катя е да направи професионален център за обучение и шоурум, в които да предава знанията си и на други. А до тогава ще продължава да се явява на международни конкурси, за да защитава мястото си в топ 10 на най-добрите маникюристки в света.