close
LifeStyle

Бъркат ли се бърканите яйца?

qica-zakuska

На пръв поглед бърканите яйца са едно от най-лесните за приготвяне ястия. Те са най-бързото решение, когато нямате време, но искате да се нахраните с нещо вкусно и лесно за приготвяне.

Всеки може да направи бъркани яйца в тиган, но не всеки може да ги направи майсторски. За да се получат пухкави и вкусни има няколко тънкости. Дори самите шеф-готвачи признават, че е добре да ги знаете, за да ги приготвите по най-точния начин. Ако ги научите, ще превърнете обикновените бъркани яйца в петзвездно ястие.

Според големия готвач Гордън Рамзи, който е готвач, собственик на ресторанти в целия свят и телевизионна звезда, грешката, която повечето хора допускат е да подправят яйцата предварително, преди да започнат да ги готвят. В редица свои предавания той казва, че дори и да се сложи съвсем малко сол, яйцата ще станат воднисти, предава “Дарик“.

Рамзи съветва никога да не се бъркат яйцата предварително, защото това също ги разваля.

Те трябва да се чукнат директно в тигана и да се добави масло. Тогава тиганът се поставя на котлона. Чак когато яйцата са на котлона, започваме да бъркаме и не спираме. Така ще получим пухкави и вкусни бъркани яйца.

В последният момент се добавя щипка соли и черен пипер.