close
Свят

Веганка започна да яде само месо след ухапване от паяк

paqk

Веганка започна да яде само месо, след като разви инфекция от ухапване от паяк.  Това съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА. Силвия Табор от Сакраменто била на къмпинг с приятели през юли 2017 г., когато я ухапал паяк. Тя не обърнала внимание на инцидента – отначало останала само малка пъпчица на глезена й. След това обаче започнала да се изрива и една от пъпчиците в областта на слабините нараснала колкото юмрук.

Поставената в болница диагноза некротизиращ фасциит се нарича също „месоядна болест“. За да спрат разпространяването ѝ, лекарите са оперирали Силвия три часа. След това е трябвало да ѝ присаждат кожа.

Щетите обаче били не само външни. През следващите месеци Силвия почти не можела да се храни. Изривала се от всичко, а получила и диария от антибиотиците. Чувствала се много отпаднала. Стомахът ѝ понасял единствено месо. Тогава неин приятел се пошегувал, че трябва да премине на „месна диета“. През януари 2018 г. тя решила да пробва и се почувствала по-добре.

„Колкото повече се интересувах, толкова повече се убеждавах, че яденето на месо е най-ефикасният начин за усвояване на хранителните съставки, много по-добро от смесването му с въглехидрати и зеленчуци“, каза Силвия. Тя твърди, че сега е много по-здрава, отколкото когато е била веган.