close
България

Военнослужещи от Сухопътните войски участват в националното военноморско учение „Бриз – 2018”

1

Военнослужещи от 78-ми батальон – София и механизиран взвод от 42-ри механизиран батальон – Ямбол от състава на Втора механизирана бригада участват в националното военноморско учение с международно участие „Бриз – 2018”.

Личният състав на механизирания взвод с ръководител старши лейтенант Светозар Урумов изпълнява задачи, свързани с охраната и отбраната на вътрешния периметър на базата и действия като група за бързо реагиране. Военнослужещите отработват и демонстрират умения за организиране и осъществяване на пропускателния режим, провеждане на пеши и механизирани патрули, извършване на контрол и проверка на автомобилния трафик, поддържане на готовност за отразяване на нападения от паравоенни формирования срещу базата.

Това е поредното участие на личен състав от 42-ри механизиран батальон – Ямбол в учението „Бриз“. По време на двадесет и второто издание на “Бриз – 2018” продължава отработването на междуведомственото сътрудничество в многонационална среда с участие на държавни организации, институции и ведомства от няколко министерства, местни органи на управление, неправителствени организации в целия процес на планиране, подготовка и ръководство на учението.