close
България

Времето днес

lqto-chaika

Днес в 06 часа и 32 минути настъпи астрономическото лято. Преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, главно в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, а на места и ще прегърми. Има условия и за градушки. Ще остане почти тихо. Дневните температури ще се повишат, но максималните е са в широк интервал, от 25° – 28° в източните райони до 30° – 33° на запад. Това е прогнозата на НИМХ.

Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в масивите от източната половина от страната ще превали, на места и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра – около 15°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа бриз. Максимални температури ще са между 20° и 25°. Температурата на морската вода е 19° – 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.