close
България

Времето днес

dyjd

Днес преди обяд над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на места, главно в Източна и Южна България ще има валежи, в отделни райони значителни, придружени и с гръмотевици. Преди обяд над Дунавската равнина, а след обяд на места и в западната половина от страната ще има значителни намаления на облачността до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°. Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и на места в масивите от Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи. След обяд над планините в Западна България облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на много места ще има валежи, в отделни райони значителни с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 25°-27°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.