close
България

Времето днес

lqto

Днес ще е слънчево. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи, придружени и с гръмотевици. Ще има условия за градушки. През нощта срещу неделя валежите ще обхванат и Централна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София – около 33°.Това е прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде предимно слънчево. Още около обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. По билата на Рила и Пирин след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.