close
Спорт

Възпитаници на Гергана Апостолова спечелиха две европейски титли в Полша

1

Възпитаниците на СКК „КИОКУШИН СПИРИТ“ – Бургас – Евгени Прудников и Богомил Костов, с треньор двукратната световна шампионка на ката Сенсей Гергана Апостолова -Костова, се завърнаха с две титли от 15-тото Европейско първенство по Киокушин Карате. Турнирът, в което взеха участие над 550 състезатели, се проведе на 26 и 27 ноември в гр. Любин, Полша.

Отборът на БКА – ИКО България, съпроводен от световния шампион Шихан Емил Костов, включваше 8 състезатели, сред които трима от бургаския клуб.

Богомил Костов защити европейската си титла на ката при юношите, но отпадна в третата среща на кумите от представител на Украйна, който оглави неговата категория. Евгени Прудников беше безапелационен и неутрализира всички свои съперници още в редовното време, класирайки се първи при мъже 36-39 г. супер тежка категория. Събина Жекова, която се съревновава при жени „без категории“, победи в първата си среща представителка на Франция, но отпадна при втората от фаворитката при жените – деветкратната световна шампионка Анастасия Крипунова от Русия.

Българският отбор се завърна още с европейска титла на кумите при девойките, в лицето на Симона Стоименова от СК „ИЧИ ГЕКИ -Варна“, която се класира и на трето място в дисциплина „ката“, както и 4-то място при мъже „без категории“ на Александър Атанасов от СК „Киокушин“ – Силистра, който изигра пет срещи, губейки последната от европейския шампион Алехандро Наваро.

Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова бяха рефери на турнира.