close
България

В бургаските детски градини преподават азбуката на здравословното хранене

deca

Община Бургас стартира поредна сезонна кампания, посветена на здравословното хранене. Пролетта идва с изобилие на свежи зеленчуци и други пресни продукти. Много от малчуганите не ги обичат, но това е поправимо. С общите усилия на местната власт, родители и педагози, бургаските деца все повече опознават храните, които са полезни и необходими за здравословен и балансиран начин на живот.  Започват и да ги консумират по-често.

По инициатива на кмета Николов през последните години менютата в детските градини бяха прецизирани и обогатени. Ремонтирани са навсякъде и училищните столове, в които се хранят по-големите деца. Но всички тези усилия ще бъдат напразни, ако родителите не дават личен пример вкъщи, хранейки се здравословно и с правилно подбрани продукти.

* Ето и планираните дейности във всички детски градини на Бургас, планирани за дните до 13 април:

– Миналата седмица бе посветена на темата: „Моите приятели – плодовете и зеленчуците“. Децата се запознаха с различните видове плодове и зеленчуци, както и ползата от тяхното консумиране.

– Седмицата от 26.03.2018 до 30.03.2018 г. е под мотото ,,В света на млякото се потопи и вкусни факти научи“. Децата ще научат от познавателни интерактивни игри с участието и на родители, за ползите от млякото и млечните продукти.

– В  седмицата от 02.04.2018 до 05.04.2018 г. – „Пътят на хляба“. Децата ще се запознаят с целия процес за производство на хляб и хлебни изделия.

– От 10.04.2018 до 13.04.2018 г. – „Азбука на здравословната храна“. Децата ще покажат чрез интерактивни игри, викторини и др. наученото през този месец на здравословно хранене, който е посветен на различни полезни хранителни продукти.