close
Свят

В Гърция разследват нелегален трафик на оръжие с българска връзка

policiq-garciq

Българска връзка в скандал за нелегален трафик на оръжие в Гърция. Историята се разплита, след като в товарен камион, идващ от България, сред детски храни са намерени пистолети. Следствието продължава до изясняване на източника на нелегалното оръжие, съобщава БНР.

Полицията на остров Крит откри склад с оръжия, които са „достатъчни за въоръжавне на цяла армия“, според коментари на специалисти. Произходът на част или на цялия арсенал от оръжия е от България, показва разследването досега.

На Промахон митничарите намират в камион, идващ от България, 20 газови и барабанни пистолета. По документи се превозват детски храни. Получател на стоката е собственик на оръжейни магазини в Крит.

След няколко месеца разследване полицията задържа шестима гърци и разкри добре организирана мрежа за нелегален трафик на оръжия. В складове на Крит при обиск бяха намерени от огнестрелни оръжия до електрошокови палки.

Набирането на клиенти е ставало по интернет, а доставката – с куриер или лично от членовете на групата.

Досега са регистрирани 56 продажби на лица, които нямат разрешително. Властите разследват пътя на нелегалния трафик из цялата страна.