close
България

В община Котел се събраха 20 тона отпадъци

3

Общо 20 тона битови и строителни отпадъци, храстовидна и дървесна растителност бяха събрани в община Котел в рамките на инициативата „Да изчистим България заедно”, която се проведе вчера. Най-замърсени места се оказаха входно-изходните артерии и поречията на реките преминаващи през населените места в общината.

В акцията участие взеха Общинска администрация – Котел, Общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустрояване“, училища, детски градини, доброволци от други институции и граждани. В съботната акция  се включиха  и жителите на населените места в общината, които почистваха предварително набелязани замърсени места, дворове и райони около детски градини и училища.

В Котел организирано се почистваха входно-изходните артерии, зелените площи, районите около  автогарата и медицинския център, дворовете на училищата и библиотеката, както и около жилищни, музейни и административни сгради. Доброволци чистиха в парк „Изворите”, Природонаучния музей, поречията на реките Котлешница и Вития, кв. „Галата” и кв. „Изток”.

За всички участници в инициативата бяха осигурени предварително ръкавици и чували за събиране на отпадъците. Своевременното извозване на събраните отпадъци се извърши от БКС – Котел.

Снимки: Валентин Русев