close
Спорт

В община Сливен ще се проведе пети Пролетен футболен турнир

sport-futbol

Пети Пролетен футболен турнир ще се проведе в община Сливен.

Той ще се състои от три кръга и ще започне на 13 април. В него ще вземат участие ученици от различни училища в малките населени места.

Организатори на турнира са Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Община Сливен.

Първият кръг от турнира ще се проведе на 13 април, от 13.30 часа. Домакин ще бъде ОУ „Христо Ботев”, с. Самуилово. В него ще участват ученици от ОУ„Христо Смирненски”, гр. Кермен, ОУ „Черноризец Храбър”, с. Крушаре, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, с. Камен.

Домакин във втория кръг ще бъде ОУ „Др. Петър Берон”, с. Жельо войвода.

Той ще започне от 10 часа на 14 април.

В него ще премерят сили ученици от ОУ „Паисий Хилендарски”, с. Тополчане, ОУ „Климент Охридски”, с. Блатец и ОУ „Найден Геров”, с. Гавраилово

Третият кръг ще стартира на 15 април от 10 часа. Домакин ще бъде ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, кв. Речица.

Участници в него ще бъдат възпитаници от ОУ „Хаджи Димитър”, с. Селиминово, ОУ „Братя Миладинови”, с. Злати войвода и ОУ „Паисий Хилендарски”, с. Сотиря.

Двубоите ще се провеждат на спортните площадки, изградени в населените места. Жребият за поредността на срещите ще се тегли непосредствено преди самия турнир. Отборите ще се състоят от шест играчи.

На финал ще продължат отборите, класирали се на първите места от трите кръга и отборът с най-добър показател, но некласирал се на финал. Домакинът на финала ще бъде определен след подреждане на отборите, класирали се на него. Финалът ще се проведе на 21 април от 10 ч.

Спечелилите първо място отбори от всеки кръг и отборът с най-добър показател, който не се е класирал на финал, ще се състезават помежду си.

Наградният фонд за победителите е 300 лева за първо място, 200 за второ, 100 за трето и 50 лева за четвърто място.