close
България

В петък ще се проведе публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен дълг от Община Сливен

obtshina-sliven

На основание чл. 15, ал. 1 от Закона за общинския дълг, Кметът на Община Сливен кани местната общност, всички обществени организации и юридически лица от общината да участват в публично обсъждане за намерение за поемане на дългосрочен общински дълг под формата на кредит от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове”, предназначен за изпълнение на инвестиционен проект.

Публичното обсъждане ще се проведе на 23.08.2019 г. (петък) от 16:00 часа в Зала „Май”, Община Сливен.

Средствата от кредита ще се използват с цел реализация на проект „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен“, допустим за финансиране чрез комбинирана подкрепа между финансов инструмент и безвъзмездна финансова помощ по Оперативна Програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., Приоритетна ос 6: „Регионален туризъм“, процедура BG16RFOP001-6.002 „Развитие на туристически атракции”.

Максималният размер (стойност) на дълга е до 3 млн. лева. Индикативният общ срок на дълга (включително гратисния период) е до 240 месеца. Индикативен гратисен период (вкл.срок за усвояване) – до 36 месеца. 70 процента от сумата ще бъде използвана за основен ремонт на лифта, сградите и съоръженията на лифтените станции, както и други дейности по проекта, които не се финансират с безвъзмездни финансови средства по програмата.

Поканата за участие в общественото обсъждане и Концепцията за интегриран туристически продукт на Община Сливен – 2019 г. са поместени на интернет страницата на общината в раздел „Администрация, административни актове“ –  Стратегии, планове и програми /Програми, на адрес: https://mun.sliven.bg/programi .

Мотивирани предложения и коментари преди и след провеждане на общественото обсъждане се приемат на ел. поща: zamkmet_ir@sliven.bg  или в деловодството на Община Сливен до 30 август, 2019г.