close
Спорт

Григор Димитров отпадна от турнира в Ротердам

grigor-dimitrov

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, приключи участието си на силния тенис турнир в Ротердам. Първата ни ракета отстъпи на Давид Гофен (Белгия) с 1:2 сета (4:6, 6:1, 3:6) в двубой от четвъртфиналите на надпреварата. Това бе втора загуба за Гришо от началото на сезона. Предишната дойде срещу Рафаел Надал в полуфиналите на „Аустрелиън Оупън“.

Григор започна мача с Гофен със спечелен гейм на свой сервис, но при едно от продължителните разигравания се подхлъзна и усети болка в глезена на левия си крак. За щастие не се стигна до сериозна контузия и първата ни ракета продължи да демонстрира отличен тенис.

Гофен обаче също беше на висота и спечели подаването си, изравнявайки резултата. В третата част Григор спаси два геймбола и отново поведе. Последва дълъг гейм, в който белгиецът показа по-здрави нерви и резултатът стана 2:2. Гофен проби Григор в петия гейм, взе и подаването си в шестия.

До края на сета нито един от двамата не допусна изненада при свой сервис и белгиецът го затвори при 6:4.

През втория сет Григор беше господар на корта. С пробиви в четвъртия и шестия гейм на тази част най-добрият ни тенисист я затвори с убедителното 6:1.

Третата част започна лошо за Гришо. Гофен даде всичко от себе си и с няколко изключителни удара проби подаването на първата ни ракета. Малко по-късно българинът вече изоставаше с 0:3. Впоследствие двамата си размениха геймове и накрая Гофен триумфира.

Така белгиецът си отмъсти на Димитров за всичките поражения през годините. До днес Григор имаше 6 победи от 6 мача срещу Гофен. /bTV