close
България

Два интересни музикални спектакъла гостуват в Бургас следващата седмица

leten teatyr burgas

Два музикални спектакъла ще бъдат поставени на бургаска сцена следващата седмица.

На 26 август, сряда, в Летния театър от 20:30 часа  Хилда Казасян, Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов и със специалното участие на Теодосий Спасов и Васил Петров ще представят „Да послушаме кино“. Диригент е Борислав Йоцов.

Спектакълът се организира от „Арт ателие“ и Плевенската филхармония.

„Успехът, който предизвика нашата концертната програма „ДА ПОСЛУШАМЕ КИНО“ включваща най-известната и обичана стара българска филмова музика, признавам си, изненада и мен самата. Давам си сметка, че това е едно национално богатство и чувството за отговорност, което този успех пробуди в мен, ме накара да направя така, че тази програма да не бъде просто фантастична, а да стане съвършена.  Мисля, че тази музика заслужава това. Именно затова помолих изключителните Христо Йоцов и Живко Петров да създадат един изцяло нов музикален проект, като включат към нашата камерна формация (Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов, със специални гости Теодосий Спасов и Васил Петров) и фантастичните музиканти от Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов. С тях продължава нашето турне, като мечтата ми е тази толкова обичана и вълнуваща музика да достигне до всяко кътче в България.“, споделя Хилда Казасян.

Концертът ще бъде на 26 август от 20.30 ч. в Летен театър – Бургас.

Билети в билетен център „Часовника“ /пред хотел „България“/.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:  тел. 0894 898 098 – Маруся Русева-организатор.

На 27 август, четвъртък, от 20:30 часа в Летния театър Виктор Калев ще представи авторския си концерт – спектакъл „Грамофонът“. Спектакълът е със специалното участие на Тони Димитрова и Нели Петкова. Текстът е на Ваня Щерева по разкази на Виктор Калев.

„Грамофонът“ е вълнуващо пътешествие през годините, заредено с носталгия, хумор и любов, в което зрителят ще стане съпричастен към една сбъдната мечта.

„Ще бъда себе си в това представление. Но едновременно с това ще изиграя около 30 различни хора, ще изпея около 20 песни с гласовете на оригиналните им изпълнители. Без грим и перуки. Иска ми се всеки да може да припознае своите вълнения в този спектакъл“, казва Виктор Калев.
Спектакълът е изграден върху лични истории на актьора и популярни песни на български изпълнители. Текстовете са на Ваня Щерева.
Един грамофон, един актьор, един свят.

27 август-  20.30ч. зала Летен театър – Бургас.

Билети се продават в билетен център „Часовника“.

За повече информация и резервации  тел.0894 898 098 – Маруся Русева-организатор /Арт ателие/.