close
България

Детска млечна кухня-Сливен ще предлага възможност за заявки по електронен път

mlechna-kuhnq

Абонатите на Детска млечна кухня в Сливен ще могат да извършват онлайн заявки и да купуват ваучерите за храна по електронен път. Това предвижда новата електронна услуга „Виртуална кухня“, която Община Сливен ще въведе до края на март. Услугата е насочена към родителите на деца от 10 месеца до 3-годишна възраст, които желаят да ползват или са абонати на Детска млечна кухня.

„Идеята е лесно и бързо, в удобно за родителите време, те да ползват услугата. Ще могат да го правят от мобилния телефон или от компютъра си. Доволен съм, че ще осигурим тази възможност и удобство за родителите, защото грижата за най-малките е най-важна“, коментира кметът Стефан Радев.

Освен да правят онлайн заявка за хранене, да заявяват и закупуват на ваучери за храна, родителите ще имат достъп и до полезна информация, свързана с работата на детската кухня и изхранването на децата. Абонатите ще получават справки по заявените и закупени ваучери. Ще могат да проследяват плащанията си и изразходването на закупените ваучери.

Текущите абонати на детската кухня  ще бъдат регистрирани в електронния портал служебно. След това системата ще бъде отворена за регистрация на нови абонати и потребителите ще бъдат информирани за това.

Порталът „Виртуална кухня“ ще бъде достъпен от сайта на община Сливен.