close
България

Детското отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен получи дарение от фонд „13 века България”

2

Националният дарителски фонд /НДФ/ „13 века България“ направи дарение на Многопрофилната болница за активно лечение „д-р Иван Селимински“ в Сливен. Дарението е предназначено за детското отделение на болницата и съдържа 32 рисунки на деца, взели участие в „Световния конкурс за детска рисунка – България“, организиран от Фондация „Малък Зограф“.

Конкурсът се провежда ежегодно от 2012 г. насам и е насочен към деца от 4 до 18 г. от България и чужбина. През 2018 г. в него са участвали деца от 56 държави.

„В знак на благодарност за ползотворното партньорство с НДФ „13 века България“, Фондация „Малък Зограф“ дари 194 рисунки за целите на Фонда. От тях 32 броя бяха специално подбрани, рамкирани и дарени на детското отделение на МБАЛ „д-р Иван Селимински “ в Сливен”, каза Антон Кънчев – представител на фонд 13 века България за Сливен.

Рисунките, включени в дарението, са на деца от над 20 държави -Латвия, Румъния, Молдова, Литва, Индия, Иран, Казахстан, Китай, Русия, Тайланд, Бангладеш, Южна Корея, Индонезия, Шри Ланка, включително и от България.

Дарението е част от серията дарения през 2018 г., инициирани от „13 в региона на Сливен. Фондът продължава да работи по приоритетната си мисия дарителство, спазвайки волята на дарителя.

Изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров и началникът на Отделението по детски болести д-р Люба Бъчварова благодарят за жеста, насочен към най-малките пациенти и създаването на по-красива и уютна атмосфера по време на престоя им в лечебното заведение.