close
България

Днес ще остане облачно с валежи, предимно от сняг

stud-snqg-zima

Днес ще остане облачно с валежи, предимно от сняг, в Югозападна България снегът ще премине в дъжд. Почти без валежи ще е в североизточните райони от страната. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно и силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са в широки граници: в Северна България между 0°-3°, в Южна – между 2 и 7°, в крайните югозападни райони до 10°.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средно за март – ще се повишава.

Над планините ще бъде облачно, с валежи от сняг. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места главно по южното крайбрежие ще превалява сняг, който през деня ще премине в дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха: 3°-5°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°.

Слънцето ще изгрее в 06:23 часа и ще залезе в 18:43 часа. Продължителност на деня 12:20 часа.

Луната ще изгрее в 11:03 часа и ще залезе в 01:12 часа. Осветеност на диска в 0h UT 43 %. Фаза на луната: първа четвърт.