close
България

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала за произшествия

pojarna

Пожарникари на РСПБЗН-Сливен са спасили 5 декара овощна градина. На 28 март, в 19,57 часа, един екип се е отзовал на сигнал за запалени сухи треви в близост до овощни насаждения в землището на село Чинтулово. Пожарът е ликвидиран своевременно, без да причини преки материални щети.

На 28 март е възникнал пожар в къща в село Бяла. Сигналът е получен в 18,07 часа, произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Сливен. При инцидента е пострадал мъж на 78 години, обитавал имота. Той е транспортиран до болнично заведение в град Сливен. Унищожени са бяла и черна техника, домашно имущество, 100 кв.м. опушени стени. Причинете за пожара са в процес на установяване.

На 27 март, в 16, 38 часа, е получен сигнал за пожар в къща в село Мокрен. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество и 6 кв.м. покривна конструкция. Собственикът, мъж на 50 години, по невнимание запалил вещи в дома.

Гасени са пожари, възникнали в сухи трели и отпадъци, на територията на районните служби в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Произшествията са ликвидирани, без да причинят преки материални щети.