close
България

Ето какво време ни очаква днес

dyjd-chadyr

Застудяването, което започна в неделя, ще продължи и в началото на новата седмица. Още в сутрешните часове облачността от североизток ще започне да се увеличава и през деня на места ще превали слаб дъжд, в Североизточна България и Централния Предбалкан примесен със сняг. Това е прогнозата на НИМХ.

Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили до умерен и с него ще проникне нова порция студен въздух. Максималните температури ще бъдат от 4°-5° в североизточните райони до 14° в крайните югозападни, за София 7°-8°.

В планините облачността от североизток също ще се увеличи и ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и от север на юг на много места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, след обяд умерен северен вятър. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.