close
България

Ето какво време ни очаква днес

dyjd-chadyr

Днес преди обяд ще има повече слънчеви часове, но ще продължи да се развива купеста, след обяд главно над Южна България и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни, в отделни райони – временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, на места в южните райони от страната и по-високи. Това е прогнозата на НИМХ.

Преди обяд над планините ще има повече слънчеви часове, но ще продължи да се развива купеста, след обяд главно над масивите в Южна България – купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в Рило-Родопската област – временно интензивни. По най-високите върхове ще превали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с по-значителни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 20-22°. Температурата на морската вода е 16-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.