close
България

Ето какво време ни очаква днес

chadyr-dyjd

Днес над Западна България ще бъде предимно слънчево. Около обяд облачността и над източната половина от страната ще се разкъса и намалее. По-късно след обяд над района на Родопите ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 23° и 28°. Това е прогнозата на НИМХ.

В планините облачността ще намалее до предимно слънчево време. След обяд над Родопите ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места там ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по високите части – до силен югозападен вятър. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на отделни места преди обяд ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури 27°-29°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще е около 3 бала, след пладне ще отслабне.