close
България

Ефективна присъда за точене на евросубсидии

syd

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура –Ямбол, съдът постанови ефективно наказание спрямо Младен Костов от с.Малко Шарково, обл. Ямбол. Той е признат за виновен за това, че на 22.05.2013г., в качеството си на управител на „Агро-МК“ ЕООД- с. Мамарчево, общ.Болярово, обл. Ямбол представил пред ОС „Земеделие“ – гр. Елхово, неверни сведения в документи за това, че управляваното от него дружество е обработвало три парцела на територията на обл. Ямбол с обща територия 6ха., като за тази обработка дружеството е трябвало да получи директни плащания от държавата под формата на субсидии, като след проверка било установено, че 4.7 ха от тази площ реално не се обработва от това дружество – престъпление по чл.248а, ал.3, вр.ал.2, вр. ал.1 от НК, съобщават от прокуратурата.

За това престъпление Младен Костов е получил наказание от 1 година „лишаване от свобода“, което трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор. Костов ще трябва да заплати и „глоба“в размер на 2000лв.

Тъй като престъплението, за което Костов е осъден е извършено в изпитателния срок на негови други две условни осъждания, то той ще трябва да изтърпи и още едно наказание от 1г. и 6м. „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим в затвор.

Така общото наказание, което Костов ще трябва да изтърпи е в размер на 2г. и 6м. „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.