close
България

Задържаха българин и иракчанин за каналджийство

syd

Районна прокуратура – Елхово задържа за 72 часа Соколи С. (на 27 г. от гр. София) и иракския гражданин Хандрен И. (на 33 г.). Те са обвинени за това, че на 01.11.2017 г. в района на разклон за с. Лаково на пътя между селата Маломирово и Раздел, общ. Елхово, обл. Ямбол в съучастие помежду си, като съизвършители, с цел да набавят за себе си или другиго имотна облага, противозаконно подпомогнали, чрез осигуряване и извършване на превоз на пет иракски граждани, да преминат в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използването на лек автомобил – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, предл. Първо, т. 4 и т. 5, вр.ал. 1, вр.чл. 20, ал. 2 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Хандрен И. е обвинен и за това, че на неустановен ден в периода от 27.10.2017 г. до 01.11.2017 г. в района на гранична пирамида № 221, находяща се в землището на с. Шарково, обл. Ямбол действайки като извършител, влязъл през границата на страната от Република Турция в Република България, без разрешение на надлежните органи на властта – престъпление по чл. 279, ал. 1 от НК.

Предстои Районна прокуратура – Елхово да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.