close
България

Заловиха неправоспособни и дрогирани шофьори в Сливенско

kat

Полицейски служители са установили неправоспособен водач да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 12 октомври, около 22,30 часа, в местността „Моллова гора“ край Сливен. 17-годишният Д.Д. от село Трапоклово е управлявал лек автомобил „Мицубиши“ след употреба на метамфетамин. Задържан  е за 24 часа. Образувано е бързо производство.

Двама водачи с наркотици са установени от полицията в Нова Загора през почивните дни. На 13 октомври,  около 18,30 часа, на кръстовище в град Нова Загора е спрян за проверка лек автомобил „Сузуки“, управляван от Г.И.(37г.). При проверката се установява, че водачът е употребил наркотични вещества- амфетамин, метамфетамин. 19-годишният С.М. от град Раднево е хванат да управлява лек автомобил „БМВ“ след употреба на наркотични вещества- амфетамин, метамфетамин и марихуана. Той е спрян в село Дядово в 01,50 часа на 14 октомври. Двамата са задържани за 24 часа. Образувани са бързи производства.

Две бързи производства са започнати в РУ-Котел в резултат на операция по пътна безопасност в дните 12-14 октомври. На 12-ти в село Градец служители на РУ-Котел са установили неправоспособния 17-годишен Н.М. да управлява АТВ „Шинерай“. Моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.

На 13-ти, също в село Градец, е хванат 67-годишният Н.М. да управлява лек автомобил „Фолксваген Поло“ с концентрация на алкохол 1,57 промила.