close
България

Започна реконструкция на улица до Дома за стари хора в Сливен

remont (1)

Община Сливен започна реконструкцията на ул. „Акад. Л. Милетич” в кв. „Ново село – изток“, съобщи Велико Балабанов, главен експерт в община Сливен и отговарящ за изпълнението на договорите за ремонт на пътищата в общината.

Улица „Акад. Л. Милетич” осигурява подход от източната страна на Дома за стари хора и до всички изградени жилищни сгради по други три улици в същия квартал –  „Лазар Маджаров”, „Полк. Кондаков” и ул. „Цончо Родев”. По предварителни преценки за реконструкцията на тази улица са разпределени 108 000 лв. целеви средства.

„Ремонтът на улицата започна на 14 август след пълното изясняване на степента на изграждането на техническата инфраструктура. В конкретния случай става въпрос за уличен захранващ водопровод за квартала. Регулацията на новия квартал „Ново село – изток“ получи статут преди 5-6 години. Неговото благоустрояване започва сега”, посочи Балабанов.

Реконструкцията на ул. „Акад. Л. Милетич” беше възложена в Етап 1 по сключен с община Сливен договор за основен ремонт на улици. Проектът предвижда реконструкция на улица с ниска интензивност на движение. Тя е  широка 7 метра по цялата й дължина от 210 метра, с  две ленти за движение по с 3.5 м. ширина. Тротоарите са със ширина 2 метра. Те ще осигуряват пешеходното движение до социалния дом и до вилната крайградска зона в района на Кендаловата чешма.

По възлагане етап 1 се очаква до средата на септември да започне ремонт на локалното платно към бул. „Банско шосе”, последователно възложен по този договор.  На 14 август е сключен договор за текущ ремонт и поддържане на уличната мрежа в Сливен. Стойността на този договор е 60 000 лева.

С разпределения финансов ресурс се предвижда подобряване на уличната настилка и осигуряване на безопасно движение по улиците в ЦГЧ „Пейо Яворов” – север, „Д-р Иван Селимински” – до  3-то основно училище, „Д-р Константин Стоилов”, „Димитър Добрович” и ул. „Иван Александър”. Ще се извършват частични ремонти на няколко улици в т.н. Руски квартал.

Асфалтирането по този договор трябва да приключи до 10 октомври.