close
България

За поредна година Община Сливен се включва в кампанията „Убий скоростта, спаси дете“

1

И тази година Община Сливен се включва в кампанията на Радио FM+ под надслов „Убий скоростта, спаси дете“. Целта й е да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца.

Сред общините, които се ангажират в кампанията са още София, Бургас, Варна, Русе, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора. Всяка от тях ще позиционира разпознаваемите стикери от кампанията върху най-забележимата мобилна платформа – тази на задното стъкло на част от превозните средства от градския транспорт.

Наред с това, в националния ефир на радиото ще се включат редица популярни личности, в подкрепа на идеята, че нито една спестена секунда не струва колкото живота на едно дете. Линията на живо ще бъде отворена и за всички слушатели, които желаят да подкрепят кампанията или да изкажат мнение по въпросите и казусите, които тя поставя.

Радио FM+ изказва специални благодарности на Община Сливен и останалите общини, за съдействието, благодарение на което инициативата е придобила широка популярност и е затвърдила добрия си имидж.

Във връзка с повишаване безопасността и намаляне риска от произшествия, Община Сливен обнови маркировката на зоните около училищата преди началото на новата учебна година.