close
България

Изграждат нов плаж в Поморие

3

Държавната болница към Министерство на отбраната МБПЛР „ВИТА“ – клон Поморие започна изграждането на нов плаж в черноморския град. Инициативата е на управителя на лечебното заведение д-р Любомир Крантев, като жест към гражданите на Поморие, гостите на града и пациентите на бившия военен санаториум.

Новият плаж се намира на едно от най-красивите места по Черноморието – началото на пясъчната коса между морето и соленото лечебно езеро, в северната част на Поморие. Идеята празното пространството между имота на министерството на отбраната и бетоновите брегоукрепителни платформи и насипи от камъни да бъде запълнено с пясък благоприятства за развитието на туризма в региона. Към момента „ВИТА“ е поставила първия слой пясък за оформяне на плажа, а до началото на юни ще има още пясъчни натрупвания.
Паралелно с добрата инициатива за изграждането на нов плаж в Поморие, държавната болница „ВИТА“ усилено се подготвя за официалното си откриване и посрещане на първите си пациенти. В момента текат последните довършителни ремонти преди сезона, а районът между сградите на военното министерство се облагородява.

С наближаването на лятото интересът към черноморския клон на „ВИТА“ в Поморие се повишава. Запитвания за записване има както от почти всички градове в страната, така и от българи, които живеят в чужбина. Болницата от първия път покри изискванията на районните здравни инспекции на Бургас и Пазарджик и получи второ ниво на медицинска компетентност, което предоставя възможност за сключване на договор със Здравната каса /НЗОК/.

На ход е Министерство на здравеопазването, от което се очаква в най-скоро време да издаде на „ВИТА“ в Поморие разрешение за упражняване на медицинска дейност, за да започне тя да изпълнява оздравителните си функции.