close
България

Иззеха нелегален алкохол, след обява в интернет

alkohol-rakiq

Митнически служители от Варна иззеха нелегален алкохол, по обява в интернет. Общо 320 литра етилов алкохол и 122,5 кг нарязан тютюн без заплатен акциз са иззети от служители от отдел МРР в Митница Варна при проверки само през последните дни.

260 литра нелегален етилов алкохол е иззет от частен дом в град Долни чифлик. Алкохолът е открит от митническите служители като „тайни клиенти“ на обява в сайт за продажби в интернет. На 30 ноември те договарят в телефонен разговор покупка на предлагана в обявата „домашна ракия“.

В частния имот на „търговеца“, митническите служители откриват в гаражно помещение към жилището 26 туби с вместимост по 10 литра, пълни с етилов алкохол. За алкохола не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Нелегалният алкохол е иззет. Съставен е акт за административно нарушение.

Още 60 литра нелегален етилов алкохол е открит от друг екип на отдел МРР при проверка същия ден в частен имот на територията на област Варна.

На 3 декември е извършена проверка в частен имот в селище на територията на община Белослав, при която митническите служители разкриват на мястото нелегално депо за разпространение и продажба на насипен тютюн. От различни помещения и от допълнителна постройка в имота са иззети 122,5 кг нарязан тютюн за пушене в полиетиленови чували. При проверката не са представени никакви документи за обезпечен или платен акциз. Работата по случая продължава.