close
България

Йордан Йовчев, Крум Дончев и Васко Кръпката идват за ретро парада в Сливен на 20 април

retroparad

Спортната легенда Йордан Йовчев, рали-шампионът Крум Дончев и блус музикантът Васко Кръпката ще присъстват на осмото издание на ретро парада в Сливен. Проявата ще се състои на 20 април – събота.

Дефилето на автомобилите из централните улици на града ще стартира в 11,30 ч.

От 12 до 14,30 часа е изложението на площад „Хаджи Димитър“, след което ще се извърши награждаването. Официалното откриване е в 12,30 ч.. Организатори на ретро парада са Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен. Събитието е включено в Календара на културните прояви на Общината за 2019 година. По традиция една от наградите е Купата на кмета.

„Йордан Йовчев ще връчи награда в една от категориите, а Крум Дончев ще е част от журито. Васко Кръпката ще се включи като участник в ретро парада. Освен това, с рок музикантите от „Подуене блус бенд“ ще изнесат концерт от сцена на камион „ГАЗ“, с което ще дадат начало на своето турне из България по повод 30 години от създаването на групата“, каза Валентин Дойчинов – председател на „Туида Класик“. От тази година се въвежда нова награда – „Оскар“, която е за най-добър сценичен костюм.

За тазгодишното издание на ретро парада в Сливен се очакват участници от цяла България, както от Чехия, Румъния, Сърбия и Гърция. В съпътстващата програма на събитието е включен конкурс за рисунка по темата ретро автомобили, с участието на ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“-Сливен.