close
България

Кабинетът прехвърли имоти на Котел, Дряново и Струмяни

depo-otpadyci

Правителството прехвърли на община Котел безвъзмездно правото на собственост върху незастроен терен с площ 30 дка край с. Тича.

Общината ще го използва за реализиране на проекта „Рекултивация на съществуващо общинско депо за твърди битови отпадъци – Котел“.

Изпълнението му ще се извърши съгласно изискванията на българското законодателство, без да се допуска нарушаване на проводимостта па преминаващото дере и без да се засягат структурата, функциите и природозащитните цели на защитена зона „Котленска планина“, съобщиха от правителствената пресслужба.

Община Дряново също получи правото на собственост върху имот, който ще използва за изпълнението на проект за закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци. Теренът от 13,6 дка се намира в местността „Градище“ край Дряново.

На община Струмяни беше прехвърлено безвъзмездно правото на собственост върху едноетажна сграда с площ 276 кв. м. Младежкият дом в с. Струмяни ще се използва за провеждането на социални и културни дейности. Общината ще осигури средства за поддръжка и ремонт на сградата и ще може да кандидатства по оперативни програми за реконструкция на общинска собственост.

Прието беше и решение за отчуждаване на имот – частна собственост, за държавна нужда. Той ще се ползва за изграждането на „АМ „Марица“ от км 114+000 до км 117+345,10 – реконструкция на електрически кабел 20kV, кабел САХкТ и реконструкция на водопроводи“. Имотът се намира в землището на с. Капитан Андреево, община Свиленград. Финансирането на отчуждителната процедура се поема от Агенция „Пътна инфраструктура“. /offnews.bg