close
България

Камен Донев гостува в Ямбол със зрелищния си спектакъл „За сватбите“

kamen donev

Феноменалният спектакъл „За сватбите“ на Камен Донев ще бъде представен в Ямбол на 22 май, в зала „Диана“. Култовият режисьор, драматург, актьор и хореограф  е сред най-обичаните от ямболската публика гостуващи театрални дейци, за което свидетелстват множеството представления на негови спектакли – „За всеобщата просвета“ и „За народното творчество“.  Миналата година именно в Ямбол бе първото представяне на концерта „Македонски песни“, веднага след премиерата му в зала 1 на НДК.

Поставянето на ямболска сцена и на „сватбите“ е специален жест на режисьора към ямболската публика и е посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

„Песни, танци и истории из балканските земи ЗА СВАТБИТЕ!“ е сред най-грандиозните и впечатляващи театрални продукти в България. В спектакъла главната роля е поверена на смеха и забавлението, но и на истински важните неща в живота, онези, които ни карат да се замислим и да отворим очите си. Както казва самият Камен Донев: „…Ами, сватбата, Райне, е просто една метафора … символ на градежа. Защото в живота първо ти дават, а ти, ако си умен, вземаш… после с наученото създаваш и ти на свой ред… и най-подир трябва да започнеш и ти да даваш… а ако във всичката тая работа няма любов, значи си живял напусто. Бил си един себелюбец.“

Камен Донев е единственият актьор в България, който препълни пет пъти зала „Арена Армеец”, именно със спектакъла „За сватбите!”. Ямбол е сред малкото градове, в които той ще бъде представен и извън столична сцена. Началото е в 19.30 часа, в зала „Диана“. Събитието се реализира с подкрепата на община Ямбол.

Билети могат да бъдат закупени от мрежата на „Ивентим“, както и от билетната каса във фоайето на Голямата зала на община Ямбол или да бъдат заявени на тел. 0876 694 083.