close
Спорт

Каратистите от клуб „Цанев Бургас“ с амбиции за нови големи успехи през 2022 г.

dsc_00771

Каратистите от клуб „Цанев Бургас“ са амбицирани да постигнат по-големи победи през предстоящата 2022 година.

На 11-ото Световно първенство по шотокан карате за всички възрасти, което се проведе наскоро в Истанбул, Спортен клуб „Цанев Бургас“ взе участие с петима състезатели, които завоюваха 6 медала. В първенството се включиха 1900 състезатели от 30 държави.

Днес те се срещнаха с кмета Димитър Николов, който ги поздрави за постигнатите успехи.

„Радвам се, че вие продължавате да допълвате славните страници от историята на спорта в Бургас. Благодарение на амбициозни и упорити състезатели като вас градът ни има силен авторитет. Поздравявам клуба за амбицията да организира голямо национално състезание по карате в Бургас и с най-голямо удоволствие ще дадем необходимата подкрепа за реализиране на идеята“, каза при срещата си с младите каратисти кметът Димитър Николов. На нея присъства и зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

Ето призьорите:

Дариан Абди – бронзов медал shobu ippon кумите, 10 – 11 год., до 30 кг.

Калоян Пацов – бронзов медал кумите 10-11 год., до 38 кг.

Валентин Вълев – бронзов медал shobu ippon кумите 12-13 год. до 50 кг. и 5-то място WKF кумите до 50 кг.

Хамматов – бронзов медал shobu ippon кумите 10-11 год., до 38 кг. и 5 то място WKF кумите до 50 кг. Инструкторът на клуба Йован Атанасов също се представи отлично. Той е единственият състезател от България, който в категорията на мъжете успя да завоюва 2 медала (бронзови) – в дисциплините ката и кумите.

Карате клуб „Цанев Бургас“ е сред най-активните и успешни с изявите на възпитаниците си клубове по бойни изкуства в Бургас. Клубът се включи и в организираните от общината спортни уикенди.