close
България

Кметовете на три села: Разширението на пътя при разклона за с. Камен ще намали пътнотранспортните произшествия

pyt-kamen

Кметовете на селата Камен, Желю войвода и Крушаре – Николай Панайтов, Стоян Генов и Димо Станков изразиха благодарност и задоволство от направеното разширение на пътя Сливен-Ямбол при разклона за село Камен. Ремонтът беше наложителен заради високия брой пътни инциденти и жертви, които през годините се случваха в този участък.

„Разширението беше необходимо, защото хората бяха започнали да наричат мястото „кръстовището на ада“. Имаше много катастрофи с пострадали и жертви. Автомобилите, които завиват към село Камен, образуваха колона и ставаха много инциденти“, каза кметът на Камен Николай Панайотов.

Заедно със своите колеги от Крушаре и Жельо войвода преди две години е подел инициатива за разширяване на пътя. След разговори с народния представител Десислава Танева, кмета на Сливен Стефан Радев и Агенция „Пътна инфраструктура“, ремонтът е вече факт.

„Вече имаме по-голямо спокойствие. От тук на ден минават най-малко 2000 автомобила и около 15 автобуса за селата, в които пътуват над 120 ученика. Място с висока концентрация на ПТП-та. Беше пътят на смъртта, но сега не е така. От името на жителите на селата благодарим на Десислава Танева, на АПИ и кмета Стефан Радев за съдействието при решаването на този сериозен проблем“, каза Стоян Генов – кмет на село Жельо войвода.

„Хората са много доволни. Не само населението от трите села, а и наши познати, които пътуват към магистралата. Всички се надяваха да се случат нещата, за да се преминава безопасно през този участък“, каза Димо Станков – кмет на Крушаре.

Ремонтът е направен от Агенция „Пътна инфраструктура“ през месец септември тази година за срок от 20 дни, информира Митко Иванов – директор на Областно пътно управление-Сливен. 260-метров участък е разширен и асфалтиран. Направена е и маркировката. Автомобилите, които завиват наляво за село Камен, вече не образуват колона и не се налага пътуващите в посока към Ямбол да чакат.

Кметът Стефан Радев информира, че ремонтът е започнал след отправена молба от Община Сливен до Агенция „Пътна инфраструктура“. Информиран за случая е бил и лично министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

„АПИ реагира много бързо на нашата молба и предложение за обезопасяване на това място. Министър Нанков беше запознат. Използвам случая да му благодаря. Важно е такива мероприятия да не се извършват кампанийно. Такава е и моята политика – да правим неща, които не са толкова видими, но реално предотвратяват нещастия за много хора и решават проблеми, трупани с години“, каза кметът Стефан Радев. Той посети днес ремонтирания участък, заедно с кметовете на трите села и директора на Областно пътно управление.

pyt