close
България

Кметът и председателят на Общински съвет Ямбол присъстваха на откриването на новата академична година

1

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и председателят на Общински съвет Ямбол Антон Шиков присъстваха на откриването на новата академична година на Факултет „Техника и технологии“ – град Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора. На церемонията присъстваха областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий и ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков.

По случай новата учебна година и обновяването на сградата на факултета архийерейският наместник архимандрит Димитрий отслужи водосвет. Той благослови представителите на академичната общност, на местната власт и студентите.

Валентин Ревански поздрави преподавателите и студентите. „Надявам се, че ще получите много знания и умения, които ще ви бъдат необходими във вашата бъдеща реализация. Аз и жителите на Ямбол ще се радваме, ако някои от вас останат и се реализират в нашия град.“, приветства студентите кметът.

На финала на церемонията ректорът на Тракийския университет връчи книжките на студентите, приети първи в различните специалности.