close
България

Кметът Коста Каранашев поздрави музейните работници по повод професионалния им празник

kosta-karanashev

По повод Международния ден на музеите, който се чества на 18 май, кметът на Котел Коста Каранашев поздрави директорите и служителите от котленските музеи.

По думите му работата и посвещаването на усилия в популяризиране и опазване на културно-историческото и природно наследство на Община Котел е мисия, която трябва да се уважава, а съвместното партньорство между музеите и местната власт е предпоставка за по-мащабно развитие на една обща цел, тази за запазване и възраждане на котленските традиции.

Градоначалникът поздрави музейни работници за професионализма, всеотдайността и неуморния им труд и пожела здраве, късмет, просперитет и успехи във всички техни бъдещи инициативи.

Датата 18 май е определена за Международен ден на музеите през 1977 година от Международния съвет на музеите /ICOM/. От 2003 г. ICOM обявява 18 май и за ден на приятелите на музеите. Целта на празника е да се привлече вниманието на обществеността към мястото и значението на музеите в живота на всеки отделен човек и на обществото като цяло.