close
България

Кметът на Кермен: Жителите са доволни от мерките на Общината за засилване на охраната 

kermen

В гр. Кермен петима охранители, назначени по пилотен проект на „Общинска охрана и СОТ” за засилване на имуществото в населените места на община Сливен, започнаха своята работа на 1 май. „Местните хора са изключително доволни, защото кражбите на селскостопанската продукция са големи. И петимата охранители са местни хора, познават много добре района и населението. Те са въоръжени и ще дават 24 часови дежурства. Към центъра има един служебен автомобил, посочи кметът на Кермен Живко Жечев.

Той благодари на община Сливен за инициативата и изтъкна, че с тази дейност се изпреварва дългоочаквано решение на Народното събрание, свързано с охранителната дейност по места. По думите му общинските служители ще подпомагат и работата на полицията в този район.

По проекта на общинската фирма са назначени общо 15 охранители. Те работят в три обособени центъра. Първият център обхваща град Кермен и селата Младово, Бозаджии, Скобелево, Биково, Николаево, Чокоба и Глуфишево. Вторият – селата Самуилово, Крушаре, Гергевец, Панаретовци, Мечкарево и кв. „Речица“. Третият – Желю войвода,  квартал „Дебелата кория“ и селата Сотиря, Тополчане, Калояново, Глушник, Блатец, Драгоданово, Трапоклово, Горно Александрово и Камен.