close
България

Кметът Николай Грозев откри обновената улица в село Кортен

DSC03031

Девети май е наситен с много положителни емоции за най-голямото новозагорско село Кортен, което отбелязва своя празник. В деня на свети Николай Летни, покровител на кортенци, те получиха своеобразен подарък от ръководството на Община Нова Загора – обновяването на главната улица на населеното място.

В 11.00 ч. кметът Николай Грозев и неговият екип, заедно с председателя на Общински съвет – Нова Загора Георги Николов, общински съветници и кметове на населени места, бяха посрещнати от радостните жители на селото. След музикалния поздрав на Деница Коларова и освещаването на улицата от свещеноиконом Роман, кметът на Кортен Минчо Атанасов се обърна с думи на благодарност към Общинското ръководство, което за пореден път доказва, че милее за благоустрояването и на малките населени места и не жали сили и средства, за да ги превърне в образцови, чисти, спретнати и модернизирани.

Градоначалникът Николай Грозев изрази задоволство от видимата промяна на селото, като похвали жителите му за желанието им да възродят красотата на своя роден край и да продължат хубавите български традиции. „Село Кортен се променя и разхубавява, благодарение на Вашата инициативност, трудолюбие и любов към родното. Уверен съм, че тук ще продължат да се случват хубави неща.“ Заедно с кмета на селото Минчо Атанасов и малката Деница, родом от с. Кортен, градоначалникът преряза трикольорната лента. По стара българска традиция беше плиснато и менче с вода, след което вихрените танцьори на ТШ „All steps” отправиха своя поздрав към присъстващите, които не устояха на игривите ритми и се хванаха на пъстрото хоро.

Празникът продължи с участието на децата от детската градина, които първи се възползваха от новата придобивка, в надпревара с велосипеди. Малчуганите премериха сили и в други весели игри, като показаха, че знаят, че новата улица, освен удобства, крие и опасности. Затова всички трябва да спазват правилата за безопасно движение. За своето усърдие и знание, те получиха награди, връчени им от градоначалника Николай Грозев и кмета на селото Минчо Атанасов.