close
България

Кметът Стефан Радев: Гарантирам, че Общината ще продължи да полага грижи за ветераните

DSC_9231

Областният съвет на Съюза на ветераните от войните на България връчи медал „75 години от победата над фашизма“ на кмета на Сливен Стефан Радев за активно подпомагане на ветераните в България. Почетното отличие получиха също председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и управителят на Общинско предприятие „Пътнически превози“ ЕООД-Сливен инж. Енчо Петров.

Председателят на Областния съвет на Съюза Николай Тодоров и председателят на контролно-ревизионния съвет на Съюза Трифон Ковачев, който е ветеран от войната, благодариха на ръководството на Общината, в лицето на кмета Радев, че се грижи за ветераните и ги подкрепя във всичките им начинания.

„Бъдете жив и здрав, господин Радев! Продължавайте все така да помагате на тези достойни хора. От името на всички ветерани от общината и от името на нашето ръководство благодаря на Общината, на Общинския съвет, които реализират вашите решения. На господин Петров сме благодарни, че никога не е имало забавяне с картите за транспорт и винаги се е отнасял с внимание и уважение към ветераните“, каза Тодоров.

„Винаги съм се възхищавал на духа, който носят нашите ветерани. Гарантирам, че Общината ще продължи да полага грижи за тях. Чрез тези грижи ще продължим да изразяваме и признателността и благодарността на гражданите на Сливен към това, което сте направили за България“, посочи от своя страна кметът Стефан Радев.

„Благодаря от името на Общинския съвет. Приемам тази награда като награда за целия Общински съвет. Винаги, когато е ставало въпрос за ветераните от войната, това са били най-единодушните решения. Удовлетворявали сме всяка ваша нужда и така ще бъде и занапред“, заяви председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

„За мен е чест, че заедно с господин Радев и господин Митев получавам такава награда. Разбираме, че стремежът ни да правим добри неща за сливенската общественост, върви в правилната посока“, благодари Енчо Петров.

Съюзът на ветераните от войните на България учреди медал „75 години от победата над фашизма“. Решението на Централния управителен съвет на Съюза е той да се връчва на общественици, които активно подпомагат ветераните, с което засвидетелстват своето уважение към тях.

В Сливенска област живеят 9 ветерани. Един от тях е Стойчо Стойчев, който в четвъртък отпразнува своята 104-а годишнина.