close
България

Кметът Стефан Радев и посланик Димитриос Хронопулос обсъдиха възможности за сътрудничество между Сливен и град в Северна Гърция

DSC_1476_2000x1333

Възможностите за сътрудничество между Сливен и град от Северна Гърция обсъдиха на среща  кметът на Сливен Стефан Радев и посланикът на Гърция у нас Димитриос Хронопулос. Като председател на РАО „Тракия“ кметът информира за идеята на организацията да възобнови старо партньорство с организация на общини от северна Гърция и турски общини. „С Негово превъзходителство проведохме много полезен разговор. Ще разчитаме на него за осъществяване на идеята ни за създаване на по-тесни връзки с град от Северна Гърция“, каза кметът. Стефан Радев смята, че има голям потенциал в съвместните начинания и общи проекти между общини от различни държави.

Посланик Хронопулос приветства идеята и заяви, че Сливен има много възможности за развитие, особено в земеделския туризъм.

„Един изключително красив град, от който със съпругата ми сме очаровани. Много зеленина, красива природа, реновирани сгради. Общината работи за жителите си и имате силни отрасли, в които можем да имаме много добро съвместно сътрудничество“, каза Димитриос Хронопулос.

Двамата с кмета споделят мнението, че взаимните връзки са в полза на общностите в Гърция и България и могат да се задълбочават в сферата на икономиката, туризма, културата и търговията.